Wow, de tijd vliegt! Zo zijn we ineens 1,5 week verder. Weinig internet mogelijkheden, so… Het is geen onwil. 😉

Tijd om de tussentijdse balans op te maken. Droogte, zon, ijzige nachten, veel mooie mensen ontmoet, de grillige desert getrotseerd, oog in oog met WILDE cheeta’s, leeuwen en luipaarden gestaan en een nieuw potentieel project (in navolging op het Light for the children project) om ons bij thuiskomst sterk voor te maken. De bouw van een kliniek in Bushmen land, daar hebben we over gebrainstormd. Want wat kunnen hier veel levens gered worden door simpelweg ‘first aid treatments’ (eerstehulp) en voorlichting. To be continued…

Rondreis
Inmiddels zijn we onze rondreis gestart en al weer bij de 4e accommmodatie aangekomen. We begonnen in Solitaire in een country lodge. Apart, na km’s hobbelen in de woestijn beland je opeens in een soort Western dorpje met een saloon, bakker en tankstation.
Daar hebben we een bezoek gebracht aan de Sossusvlei, na een aantal km off the road zagen we daar de rode zandduinen, echt een heel erg de moeite waard. En daarna natuurlijk de beste appeltaart van heel Namibië gegeten bij de plaatselijke Bakery.

Swakopmund, de 2e locatie was een welvarend stadje aan de kust met veel Duitse invloeden. Zelfs de menukaarten zijn 2-talig. Een schril contrast met wat we eerder gezien hebben. Kasten van huizen, moderne winkelstraat, talloze restaurants, etc. Overnachting was in een leuke B&B net buiten de stad. Gastvrouw was enorm gastvrij en helemaal weg van Levi. Trouwens grappig dat wij met onze Nederlandse tongval meer uit kunnen wisselen met de locals dan menig ander toerist. De Afrikaanse taal heeft nogal wat overeenkomsten.

Water!
Na dagen woestijn is het heerlijk om een tijdje aan de kust te verblijven. De kraakheldere oceaan daagde ons uit met een catemaran  op stap te gaan. En daar hebben we geen spijt van gekregen. Pelikanen aan boord en zelfs schooiende zeehonden!! En dolfijnen… all over the place. Springend, zwemmend en ravottend vlak onder / voor de boot. Echt een bijzondere ervaring! O ja, en Levi doet natuurlijk overal even vrolijk mee en krijgt van de één nog net iets meer aandacht als van de ander 🙂 Kerngezond en jullie begrijpen, indrukken te over.

Elephants
Na Swakopmund stonden er weer 2 nieuwe plekken dieper de bush in op het program. We rijden steeds noordelijker, dichter naar de evenaar wat meer groen én meer warmte met zich mee brengt. Wat echt super was, was de ontmoeting met een kudde wilde olifanten. Diep, diep de bush in met onze eigen 4×4 en een gids, doemden daar ineens de gigantische schepsels op. Op maar een paar meter van de auto. De ZOO is hierbij vergeleken een lachertje. Palmwag en Ethosha National park staan nog op t program, benieuwd welke avonturen ons daar te wachten staan, want… we zijn nog lang niet uitgekeken…

Tot blogs (als de spaarzame mogelijkheid daar is),
Jako, Mandy, Jaap, Helma en Levi

Advertentie