Vrijdag hebben we een 2-tal projecten bezocht. De eerste was in Gobabis, het project van onze eigen Stichting Hands Together. Of althans waar wij een bijdrage voor geleverd hebben. Leuk om te zien dat de toiletgebouwen opgeleverd waren. Eén voor de jongens en één voor de meisjes. Zag er keurig schoon uit allemaal. Pastor Martin leidde ons vol passie rond, vertelde over de dagelijkse bezigheden en de plannen voor uitbreiding. De kids waren door het dolle. Zeker toen Mandy en Helma met de gekochte candys (lolly’s) aan kwamen zetten.

Bushmen
Het tweede project was in een Epikuro. Een hartelijk onthaal door dr. Laura die de lifeline clinic runt samen met andere vrijwilligers. De kliniek staat midden in het gehucht en is van levensbelang voor de Bushmen. TBC, HIV zijn hier een groot probleem. Bovendien worden deze mensen door de staat / bevolking zwaar gediscrimineerd. We hebben nog een aantal van deze Busmen families bezocht. Onvoorstelbaar hoe primitief en overgeleverd aan elkaar als community. Overnachting was in een soort studentenhuis met alke kliniek vrijwilligers. Gezellige boel!

Gravel roads
Zaterdag zijn Jako en Jaap in alle vroegte naar Tsumkwe gereden om een eventueel nieuw Hands Together project te bekijken. Een ware beproeving over de gravel roads. En als je dan in een piepklein dorpje strandt zonder benzine wordt het écht interessant… 🙂

Aapje aaien bij de farm

Zondag rustdag! Ook hier heel letterlijk genomen. In de Namibische zon met uitkijk op de steppe klonk het Woord via iPad en s-avonds een NHG kerk in Windhoek bezocht. We hebben na de dienst bij Ditteke en Willem (NL-ers uitgezonden via de GZB) heerlijke butternut soep genuttigd en volop bijgepraat. Vandaag ist maandag. Strakjes gaan we onder begeleiding naar de cheeta’s toe… en nog meer wild zien. Levi zal zn oogjes uikijken… en wij erbij.

So far so very good!

Liefs,

Jako, Mandy, Jaap, Helma en Levi-tje

Advertentie